Pelle Vävare Stories

Varje tråd berättar en historia. Så det var med stor omsorg som bomull och kulörer fick samspela innan de vävdes till en morgonrock som på ett eller annat sätt vann din kärlek. Genom åren har din älskade morgonrock blivit en del av ditt liv och den har troligtvis slitits med stor vördnad.

Nu vill vi ge din Pelle Vävare nya former och uttryck. Genom att skicka in din gamla morgonrock till oss, kan vi ge den nytt liv och erbjuda dess nya ägare en rekonditionerad version av ursprungsrocken. En unik skapelse som berättar sin alldeles egna story.

Arvet

Det har nu gått 60 år sedan Pelle Vävare grundades. Och fortfarande lever våra ambitiösa värderingar om produktutveckling kvar. Genom att fokusera kompromisslöst på kvalitet, och samtidigt våga utmana konventioner, förvaltar vi vårt arv med nytänkande design för att skapa något extraordinärt.

Under 2024 uppmärksammar vi vårt 60-årsfirande genom att återbesöka tidigare kreationer. Därför vill vi bjuda in dig att delta i vår skapandeprocess. När du skickar in din Pelle Vävare-morgonrock hjälper du till att skapa en unik kollektion av tidigare morgonrockar. Som tack får du en voucher på 400kr att använda när du ska köpa din nästa morgonrock. Självklart ger vi dig också förtur på den unikt skapade kollektionen.

Pelle Vävare Stories

Vintage möter vision

Under årets insamling av Pelle Vävare-morgonrockar får vi möjligheten att utforska våra tidigare kreationer och dess tidlösa design. Alla morgonrockar vi får in kommer att tvättas, lagas men också synas efter sina unika patina. Under processen säkerställer vi självklart både hygien och kvalitet.

Tillsammans med den hållbarhetsfokuserade modedesignern Ellinor Nilsen skapas sen en upcyclad kollektion av morgonrockar som är helt ensamma i sitt slag, där vintage möter nyskapande design. 

Hållbarhetsfokuserade modedesignern Ellinor Nilsen

Så deltar du:

  1. Fyll i detta formulär
  2. Du får en returfraktsedel via mejl som du skriver ut för att kunna skicka in din morgonrock till oss.
  3. Säg farväl till din rock, paketera den i en ren förpackning, tejpa ihop, och skicka in den till oss.
  4. När vi mottagit rocken får du en rabattkod på 400 kr via mejl som du kan använda till att köpa en ny morgonrock i vår webbshop.
  5. Du väljer själv om du vill köpa en ny rock direkt eller invänta de helt unika rockar som kommer att skapas av det material som vår insamlingskampanj genererar.