Om oss

År 1893 startade Alfred Johansson ett litet väveri utanför Kinna i Västergötland. Den första ordern bestod av tre dussin halsdukar till summan av 29 riksdaler och 38 öre. Den första export ordern kom redan 1894 och gick till Köpenhamn. 1905 köptes den första ångmaskinen och en större investering i jacquardvävstolar gjordes. Två år senare kom elektricitet till byn och den första skrivmaskinen inhandlades.

Från slutet av kriget till mitten av 60-talet byggdes företaget och dess rykte upp steg för steg. Lönsamheten var god under en majoritet av dessa år. Tunga investeringar gjordes i produktionen och företagets produkter var både tekniskt fulländade och estetiskt tilltalande. Företaget var den första frottétillverkaren i Skandinavien, såväl som den sista innan produktionen i Sverige tog sitt slut under 2008.

I slutet av 60-talet fusionerade man med Marks Jaquardväveri och ändrade bolagets namn till Marks Pellevävare AB. Detta är förstagången som PelleVävare konsekvent börjar användas som varumärke. Namnet PelleVävare härstammar från den smått legendariske entreprenören och VD Per Almquist. Han kallades Pelle av de flesta. Därav -PelleVävare .

Det handlar lika mycket om att inspireras av nya trender och titta framåt.

Uppdaterar...
  • Du har inga produkter i varukorgen.